Det här behöver inte bli som stor debatt om religioners vara eller icke vara utan jag är mer ute efter personliga åsikter.
För min del är det så här: jag är 0% religiös och har alltid varit det, samma sak gäller resten av familjen. Vi har smått diskuterat att gå ur kyrkan innan eftersom vi egentligen inte vill vara med och vi får inte ut något av det då vi inte är intresserade över huvud taget.
Jag kollade närmare på min deklaration (student, jobbar på somrarna) och inser att jag betalar ett antal hundralappar om året till svenska kyrkan och i mina föräldrars fall handlar det om tusenlappar var varje år. När vi pratade var vi ganska överens om att det här var pengar vi skulle kunna använda till annat istället.
Av någon anledning känns det ändå som ett stort steg att ta och jag förstår inte riktigt varför. Ska man gifta sig kyrkligt (vilket jag själv absolut inte har behov av) räcker det med att ena personen är med i kyrkan har jag förstått det som. Man får inte ha begravningstjänst i kyrkans lokaler (har inget sådant behov heller) men det känns ju som att den dagen det blir aktuellt - förhoppningsvis inte än på länge - borde ju det gå att "lösa" på annat sätt. Man är ju knappast ensam om att ha gått ur kyrkan.
Sammantaget tycker jag det känns som en självklar sak för mig att göra men ändå tycker jag det är svårt och jag vet inte varför. Har någon här gjort det, eller inte? Varför/varför inte? :)